zgodbe plakat DBD A4Ste kdaj odprli skrinjo vaše babice, mame? Imate morda predmet, ki diha mehkobo rok, ki so nekoč božale tudi vas in ga hranite za spomin? Ste kdaj raziskovali najljubši kotiček vašega dedka, očeta? Skrbno hranite predmet, orodje, ki sta vam ga zapustila?

Če morda tudi vi poznate podobno zgodbo, povezano s predmeti, orodji, ki so jih uporabljali vaši predniki, vas vabimo, da nam jo zaupate. Zapišite jo, ali vam jo bomo pomagali zapisati mi. Škoda, da bi utonila v pozabo. Veseli bomo, če nas boste poklicali.

Društvo Baška dediščina vabi k zbiranju spominov »Zgodbe naše dediščine« , vsi sodelujoči bodo prejeli spominske nagrade, akcija bo potekala do konca leta 2017, 27. decembra na novoletnem srečanju Društva Baška dediščina, pa bomo razglasili rezultate.

Kontakt: Olga Zgaga, 031 656 621, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PLAKAT SELFIE 2017Zakaj ne bi v letošnjem poletju izkoristili lepega dne in se Z VLAKOM podali v Baško grapo na ogled prizorišča prvega zvočnega celovečernega igranega filma »Na svoji zemlji« na GRAHOVEM OB BAČI in na KORITNICI? In zakaj vam ne bi pri tem pomagal vaš jekleni konjiček, ampak ne tisti, na katerega ste v tem trenutku najprej pomislili, tega le pustite doma, da se odpočije v garaži?

Podajte se v Baško grapo Z VLAKOM, saj je na ta način odlično dostopna. Društvo Baška dediščina in Slovenske železnice vas torej vabimo na ustvarjalni dan na Tematsko pot na svoji zemlji, ki bo z malo sreče tudi nagrajen! Vabljeni torej na »Selfie na svoji zemlji« na GRAHOVO OB BAČI in na KORITNICO v Baški grapi!

PRAVILA za kolesarje in pohodnike:

1. V času od 11. 6. 2017 do 20. 9. 2017 naredi na tematski poti »Na svoji zemlji« vsaj 3 (tri) selfije pred tematskimi tablami, ki označujejo mesta snemanja prvega slovenskega celovečernega igranega filma.

2. Fotografije selfijev in fotografijo vozovnice pošlji na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na www.facebook.com/tematskapotnasvojizemlji

RAZGLASITEV REZULTATOV: 30.9.2017 – na 5. pohodu po Tematski poti Na svoji zemlji

INFO:
* Društvo Baška dediščina, Alenka Zgaga, Stržišče 28, 5243 Podbrdo, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., gsm 041 601 248, www.tpnasvojizemlji.si/, www.facebook.com/tematskapotnasvojizemlji

* Slovenske železnice, SŽ-potniški promet, d.o.o.; Primož Kokalj, Služba za prodajo in marketing, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., telefon : 01 29 13 391, 040 165 871

 VOZNI RED
avtovlak: http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozni-redi/avtovlak
vlak: http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozni-redi

"Ob nastajanju radijske oddaje Razkošje v glavi na Radiu Slovenija 1, ki bo predvajana v soboto 14. 1. 2017 ob 16.30 uri sem se sprehodila skozi leta, ki so mi prinesla veliko novih izkušenj v življenju. Težko je govoriti samo o sebi v javnosti, veliko raje opisujem dogodke, projekte, itd. , zato pa več povedo fotografije na spodnjem linku. Tam se nahaja članek, ki opisuje moje poti v času, ki ga aktivno preživljam na način kot me vodi srce in tja, kjer se počutim doma - to je Baška grapa.

Članka in radijske oddaje ne bi bilo brez vseh ljudi, ki hodijo z menoj na tej poti. Zgodbe smo ljudje...

Hvala vsem, tudi tistim, ki se ne najdete na fotografijah. Žal je bilo premalo prostora, zato sem izbor izmed 65 fotografij prepustila uredništvu. Hvala Radiu Slovenija 1, predvsem dr. Milanu Trobič, novinarju komentatorju dokumentarno-feljtonskega programa!" (Alenka Zgaga)

http://radioprvi.rtvslo.si/2017/01/razkosje-v-glavi-47/

koledar prireditev DBD 2017 1koledar prireditev DBD 2017 2

dbd obcinska16 1Občinski svet Občine Tolmin je na podlagi 10. člena Statuta Občine Tolmin na 14. seji dne 14. aprila 2016 sprejel sklep, da se v letu 2016 podeli zahvalo Občine Tolmin Društvu Baška dediščina za 11. letno delovanje, intenzivno promocijo ohranjanje kulturne dediščine in osvojeno priznanje za naj regionalno tematsko pot 2015 Na svoji zemlji.

Društvo Baška dediščina je prejelo zahvalo Občine Tolmin, v petek 27.5.2016 na slavnostni seji ob prazniku Občine Tolmin.

ZAHVALA: Društvo Baška dediščina se zahvaljuje občinskemu svetu Občine Tolmin za podeljeno zahvalo Občine Tolmin.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki sledite prehojeni poti Društva Baška dediščina, vsem, ki ste z nami sodelovali in sodelujete, nas podpirate in navdihujete za ohranjanje biserov kulturne in tehniške dediščine Baške grape.

KS Grahovo ob Bači se še posebej zahvaljujemo za nominacijo.

Upravni odbor društva

dbd obcinska16 2dbd obcinska16 3