34. redna skupščina Turistične zveze Slovenije (Šmarješke toplice, 15.3.2019)

(Društvo Baška dediščina je član TZS)

Besedilo: Olga Zgaga

TZS letna skupscina 2V petek, 15. marca, se je v Šmarjeških Toplicah odvila 34. redna skupščina Turistične zveze Slovenije. V imenu Turistične zveze Gornjega Posočja se jo je udeležila dosedanja predsednica Barbara Jesenšek Podpečan, ki se ji je tega dne iztekla funkcija članice upravnega odbora Turistične zveze Slovenije. Za uspešno delo je na skupščini prejela priznanje. V novem mandatnem obdobju jo je v upravnem odboru nadomestil sedanji predsednik TZGP Aljoša Križnič. Od društev Turistične zveze Gornjega Posočja, ki so tudi člani Turistične zveze Slovenije, so se skupščine udeležili še predstavniki Turističnega društva Most na Soči in Društva Baška dediščina.

TZS letna skupscina 1Skupščina Turistične zveze  Slovenije je bila tudi volilna. Dosedanji predsednik Peter Misja, ki je zvezo vodil osem let, zaradi številnih obveznosti ni ponovno kandidiral, ostaja pa eden od petih podpredsednikov. Novi predsednik je postal mag. ekonomskih in poslovnih ved in inženir gradbeništva Pavle Hevka. Turistična dejavnost mu ni tuja, saj že dve desetletji volontersko deluje v Republiškem turističnem drobnogledu TZS, zadnjih osem let je tudi njegov predsednik. Kot je dejal, se bo zavzemal za poglobljeno sodelovanje z lokalnimi območji, za pomlajevanje Turistične zveze Slovenije, za nove vsebine v turizmu in za vidnejšo podporo nekaterim projektom zveze, kot je Mojadežela – lepa in gostoljubna.

Foto: Alenka Zgaga

Barbari Podpečan Jesenšek je podelil priznanje dosedanji predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja