Inventura ob zaključku evropskega leta

Baška grapa
inventura sl1V kolesje številnih dogodkov, ki so bogatili Evropsko leto kulturne dediščine 2018, je že decembra 2017 vstopilo tudi Društvo Baška dediščina. Nanj je opozorilo na predstavitvi dokumentarnega filma Sveta noč – slovenske jaslice, 26 let pozneje, ki ga je posnelo v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Stržišče. Leto je dajalo poseben pomen vrednotam, ki nastajajo v domačem okolju, zato je film posvetilo spominu na dr. Draga Klemenčiča, začetnika sodobnega cerkvenega in verskega novinarstva, ki je leta 1962 v Sržiščah začel svojo duhovniško pot.

 

Preberite več: Inventura ob zaključku evropskega leta

Sodelovanje društva na sejmu turizma Alpe Adria 2019

sejem Alpe Adria 2019Društvo Baška dediščina je tudi letos sodelovalo na sejmu turizma Alpe Adria. Predstavilo se je v okviru Turističnega zveze Gornjega Posočja katere je tudi član. Obiskovalcem stojnice je ponujalo program obiska tehniške, kulturne in filmske dediščine v Baški grapi, ki so v upravljanju društva, letake - vabilo na pohoda : Pohod po Bevkovi poti 2019 in 7. pohod po Tematski poti Na svoji zemlji 2019; zgibanke o Tematski poti Na svoji zemlji, Pomniku hribovski materi, letak o tehniški dediščini, zgibanko z naslovom: "Ali ste že bili v Baški grapi?" in še marsikaj vezano na Baško grapo. V okviru sodelovanja s promocijskim materialom smo povabili tudi Okrepčevalnico in sobe Zver, Camp Šorli in Planinsko društvo Podbrdo. Promocijo društva je izvedlo pet članov društva. Obiskovalce pa je večinoma zanimalo dostopnost do Baške grape, programi obiska ter koledar prireditev. 

Predsednica društva na oddaji Radia Slovenija "Razkošje v glavi"

Alenka zgaga"Ob nastajanju radijske oddaje Razkošje v glavi na Radiu Slovenija 1, ki bo predvajana v soboto 14. 1. 2017 ob 16.30 uri sem se sprehodila skozi leta, ki so mi prinesla veliko novih izkušenj v življenju. Težko je govoriti samo o sebi v javnosti, veliko raje opisujem dogodke, projekte, itd. , zato pa več povedo fotografije na spodnjem linku. Tam se nahaja članek, ki opisuje moje poti v času, ki ga aktivno preživljam na način kot me vodi srce in tja, kjer se počutim doma - to je Baška grapa.

Članka in radijske oddaje ne bi bilo brez vseh ljudi, ki hodijo z menoj na tej poti. Zgodbe smo ljudje...

Hvala vsem, tudi tistim, ki se ne najdete na fotografijah. Žal je bilo premalo prostora, zato sem izbor izmed 65 fotografij prepustila uredništvu. Hvala Radiu Slovenija 1, predvsem dr. Milanu Trobič, novinarju komentatorju dokumentarno-feljtonskega programa!" (Alenka Zgaga)

 

 

Koledar prireditev v letu 2017

koledar prireditev 2017Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.