NAJ REGIJSKA TEMATSKA POT DOMUJE V BAŠKI GRAPI

IMG 0167Ljubljana - V okviru programa turističnega sejma Natour Alpe-Adria 2016, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 26. do 30. januarja 2016, so razglasili tudi zmagovalce NAJ regijskih poti za leto 2015.

Z območja Zavoda za gozdove Slovenije Območne enote Tolmin je priznanje prejela Tematska pot Na svoji zemlji iz Baške grape, katere upravljavec je Društvo Baška dediščina.

Preberite več: NAJ REGIJSKA TEMATSKA POT DOMUJE V BAŠKI GRAPI

TEMATSKA POT NA SVOJI ZEMLJI PREJELA PRIZNANJE "NAJ REGIJSKA POT 2015"

TpNSZ NAJ regijska pot 2015 območje Tolmin podelitevV okviru programa turističnega sejma Natour Alpe-Adria 2016, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 26. do 30. januarja 2016, so razglasili tudi zmagovalce NAJ regijskih poti za leto 2015. Z območja Zavoda za gozdove Slovenije Območne enote Tolmin je priznanje prejela Tematska pot Na svoji zemlji, katere upravljavec je Društvo Baška dediščina. Pot je edina filmska tematska pot v Sloveniji. Povezuje dediščino filma Na svoji zemlji s prostorom Baške grape, predvsem Grahovega ob Bači in Koritnice, kjer je bila posneta večina filma. Komisijo je prepričala s kriteriji, po katerih vabi ljubitelje filma vseh starosti, »sprehajalna« različica je prilagojena invalidom, z Orličevo godbo pa nagovarja tudi otroke in mladino.

Preberite več: TEMATSKA POT NA SVOJI ZEMLJI PREJELA PRIZNANJE "NAJ REGIJSKA POT 2015"

Društvo Baška dediščina je v mesecu juliju 2015 oddali kandidaturo na razpis NAJ POT 2015

Dne 12. 8. 2015 je Tematsko pot obiskala štiričlanska regijska komisija s predsednikom Danijem Oblakom (SGG, enota Tolmin) s sodelavko, Mafaldo Lipušček in Matejo Leban (v.d. LTO Sotočje Tolmin Kobarid). Predsednica društva Alenka Zgaga, lokalni vodnik Cveto Zgaga in predsednica KS Grahovo ob Bači so predstavili odgovore na 42 kriterijev ocenjevalne pole.

DSC02019DSC06739

Preberite več: Društvo Baška dediščina je v mesecu juliju 2015 oddali kandidaturo na razpis NAJ POT 2015

Nagradna akcija "SELFIE NA SVOJI ZEMLJI"

Nagradna igra Društva Baška dediščina in Slovenskih železnic d.o.o. Oglej si tematsko pot in posnemi "Selfie na svoji zemlji"

Zakaj ne bi v letošnjem poletju izkoristili lepega dne in se podali v Baško grapo na ogled prizorišča prvega zvočnegacelovečernega igranega filma »Na svoji zemlji«? In zakaj vam ne bi pri tem pomagal vaš jekleni konjiček, ampak ne tisti, na katerega ste v tem trenutku najprej pomislili, tega le pustite doma, da se odpočije v garaži.

Zagotovo ga boste bolj potrebovali kakšen drugi dan. Podajte se v Baško grapo z vlakom, saj je le ta z njim odlično dostopna. Priti v našo dolino s tem prevoznim sredstvom in si ogledati prizorišča filma je nekaj edinstvenega, saj železnica tudi sama aktivno nastopa v filmu.

Društvo Baška dediščina in Slovenske železnice vas torej vabimo na ustvarjalni dan na Tematsko pot na svoji zemlji, kateri bo ob malo sreče tudi nagrajen. Nudimo vam obe izbiri, kombinacijo s pohodnimi čevlji, kot s kolesom, s katerim boste aktivni dan iz Baške grape lahko razširili tudi v druge smeri ...

Preberite več: Nagradna akcija "SELFIE NA SVOJI ZEMLJI"

Odmevi dediščine 2015 ob praznovanju 10-letnice društva

logos

Društvo Baška dediščina ob 10-letnici svojega delovanja vabi na prireditev "Odmevi dediščine 2015", ki se bo odvijala v soboto, 30. 5., in nedeljo 31. 5. v Baški grapi.

Program prireditve "10 let delovanja Društva Baška dediščina - ohranjamo dediščino":

  • SOBOTA, 30. 5. 2015

13.00 – 14.30 KORITNICA – VETROVALNA NAPRAVA – OGLED ETNOGRAFSKIH FILMOV
* VETROVALNA, (Pre)tiha pričevalka odmaknjenega časa, 24 min
Društvo Baška dediščina, 2014
* Pridelava in obdelava lanu v Davči, »Od semena do platna«, 17, min
TD Davča, etnografski film nastal v okviru projekta Naložbe v prihodnost

Preberite več: Odmevi dediščine 2015 ob praznovanju 10-letnice društva