Delavnica "Moj pušl je ta lepš"

Petek, 22. Marec 2013 ob 15.30 uri
Podbrdo (OŠ Simona Kosa Podbrdo) – Delavnica Moj pušl je ta lepš

Društvo Baška dediščina bo tudi letos, že sedmič po vrsti, organiziralo delavnico izdelave cvetnonedeljskih butar. V Podbrdu, Petrovem Brde, Bača pri Podbrdu, Stržiščah, Poreznu in Rutu jim pravijo "pušl". Na Grahovem, Koritnici, Hudajužni in v Oblokah, kjer se razlikujejo le v drobnih detajlih, pa "kaštron".

Člani društva naberejo ves potreben material, predstavijo pomen in simboliko posameznih sestavin ter vodijo izdelavo. Delavnica poteka v jedilnici OŠ Simona Kosa Podbrdo. Udeležijo se je otroci, njihovi starši in stari starši. Skupaj naredijo "pušle", ki jih v na cvetno nedeljo nesejo k blagoslovu.

Na letošnji delavnici bodo "pušle", ki bodo najbolj pravilno izdelani, prvič tudi nagradili. Vsakoletna dobro obiskana delavnica potrjuje, da se vračamo k bogastvu izročila.

----------------------------------------

Na povezavi je posnetek delavnice pušlov, ki je bila izvedena v petek, 22. 3. 2013 na OŠ Podbrdo v izvedbi Društva Baška dediščina.

*Opomba: žal je napačen podnapis Cveta Zgaga (bil je koordinator delavnice, ne pa predsednik društva)

Prijetno poslušanje!

Alenka Zgaga