Volfovo srečanje v nedeljo, 12. maja 2013, ob 15. uri

Društvo Baška dediščina že sedmo leto zapored vabi na Volfovo srečanje v spomin na domačina s Petrovega Brda, duhovnika Janeza Volfa. V nedeljo, 12. maja, bo ob 15. uri pri Volfovem križu na Robarjevem griču nad Petrovim Brdom ob obletnici njegove smrti sv. maša. Na tem čudovitem razgledišču se bo letos odkrili tudi INFORMACIJSKO TABLO, ki bo obiskovalce seznanjala z življenjem in delom tega velikega moža.

Janez Volf se je vse življenje po naporni službi vračal v rojstni kraj, kjer je ob čudovitih razgledih na okoliške gore, ki jih ja tako ljubil in še v poznih letih obiskoval, iskal počitka in sprostitve. Ko je postal župnik pri Sv. Ignaciju v Gorici, se je namreč začela njegova kariera strmo vzpenjati. Zaupane so mu bile številne odgovorne in visoke naloge. Zlasti nadškof Sedej je kmalu spoznal njegovo izredno delavnost, strokovnost in organizacijske sposobnosti in ga postavil za upravitelja cerkvenega premoženja. V ljubezni do domačega kraja nam je Janez Volf zgled tudi v današnjem času, ko se osnovne človeške vrednote utapljajo v vrvežu njegovega hitrega kolesja.

DOSTOP:

Za pohodnike:

Iz Podbrda: se na Robarjev grič vije udobna »mulatijera«, po kateri ga dosežemo v uri in pol. Prične se pri spomeniku padlim, prečka most čez Bačo in zavije levo do zadnje hiše v Batavi (glej smerokaz za Porezen). Tu se vzpne levo do ostankov italijanske vojašnice, od koder je čudovit razgled na strmine Baške grape. Pot naprej položno drsi skozi urejen gozd do smerokaza, ki nas usmeri levo in cilj je pred nami.

S Petrovega Brda: nasproti planinskega doma nas smerokaz usmeri po asfaltirani cesti Podporezen. Po dveh kilometrih ob smerokazu »KRIŽ« zavijemo desno na gozdno cesto. Do Robarjevega griča je še dober kilometer.

Z avtomobilom:

Po isti poti pridemo s Petrovega Brda na Robarjev grič tudi z avtomobilom

Več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 031 572 571, 041 259 139

2012 rj

2013 rj

2014 rj

2015 rj

2016 rj

2017 rj

2018 rj