14. FEStival Odmevi dediščine (30.5.2019 do 2.6.2019)

14FOD 2019

Povezave:

Četrtek, 30. 5. 2019 ob 19. uri, Grahovo ob Bači (Dom krajanov)

• Odprtje festivala
  • Večer je posvečen 100. obletnici rojstva Franceta Štiglica (režiser filma Na svoji zemlji). DOKUMENTARNI FILM: PRIČEVANJA EMILIJE SOKLIČ - KOZIĆ, režiser Borko Radešček, Slovenija, 2018, digitalni format, barvni, 75 minut. Vsebina: dokumentarni film je osebno pričevanje Emilije Soklič – Kozić, članice tehnične ekipe filma Na svoji zemlji, ob njeni stoletnici.

Petek, 31. 5. 2019

• ob 18.30 uri, Tolmin (Kinogledališče Tolmin): ODKRITJE RESTAVRIRANEGA SPOMENIKA FILMU NA SVOJI ZEMLJI,
    Kulturni program: KARIŠKE ČEČJE in info točka DBD. Organizator: Občina Tolmin, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije - OE Nova Gorica, Društvo Baška dediščina, KS Grahovo ob Bači.
  • od 17. do 19. ure, Koritnica (vetrovalna naprava predora Bukovo): brezplačen ogled tehniškega spomenika lokalnega pomena in predpremiera razstave Društva Tomos Koper (reklamni plakati od leta 1960 dalje)

Sobota, 1. 6. 2019

• od 9. do 12. ure, Podbrdo (prostori Društva Baška dediščina - nad marketom): ZBIRANJE GRADIVA BIVŠE TVI BAČA PODBRDO v okviru projekta Mrouce cajta, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
  • Ob 17. uri, Hudajužna (Okrepčevalnica Zver): predstavitev INFO TABEL HUDAJUŽNA - OBLOKE in odprtje INFO TOČKE BEVKOVA POT. Kulturni program: MoPZ Pobje iz Črnega vrha (letošnji prejemniki srebrnega priznanja v kategoriji sakralne glasbe v Rigi), pokušina domačih dobrot.

Nedelja, 2. 6. 2019

• od 14. do 15. ure, Koritnica (vetrovalna naprava predora Bukovo): brezplačen ogled tehniškega spomenika lokalnega pomena in predpremiera razstave Društva Tomos Koper (reklamni plakati od leta 1960 dalje)
  • od 15. do 19. ure, ob Ravtarskem potoku (3km pred Podbrdom) – TRŽNICA DEDIŠČINE kulturno etnološki program: ansambel SUHO CVETJE, KARIŠKE ČEČJE, kovanje v Jakovi kovačiji, PRANJE PERILA PO STAREM, nagradne družabne igre, program za otroke, etnološke razstave – Prangarjev mlin, mletje kave z ročnim mlinčkom, »nagradni test« o tehnični dediščini Baške grape, gostujoča društva na tržnici dediščine; povezovalka – Martina Kolenc.

Na vse dogodke VSTOP PROST !

INFORMACIJE: DRUŠTVO BAŠKA DEDIŠČINA, Stržišče 28, 5243 Podbrdo

LOGO TZS   LOGO I FEEL SLOVENIA  0 ZOTK logo   SFA  Travel SLovenia Logotip 07  image001  JPG Znak OT barvnipokoncensvetla podlaga  2014 Baska grapa LOGO

KS GRAHOVO OB BAČI • KS HUDAJUŽNA – OBLOKE • KS PODBRDO • DRUŠTVO TOMOS KOPER • OKREPČEVALNICA IN APARTMAJI ZVER HUDAJUŽNA